• 163.459 movies
  • 10.414 shows
  • 30.334 seasons
  • 617.990 actors
  • 9.025.208 votes
Avatar
 

Log

This page will keep you informed of recent votes, opinions and reviews of scorsese. By default you see the activities in the current and previous month. You can also choose one of the following periods: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024, april 2024, mei 2024

The Great Escaper (2023) 3,5

last Thursday at 08:24

Goeie film over een bejaarde man die op z'n eigen houtje het verzorgingstehuis verlaat om bij de herdenking van D-Day te kunnen zijn. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat hier en daar iets te sentimenteel wordt gebracht. Maar de fijne cast maakt dit weer goed, met vooral een heerlijke rol van Glenda Jackson (die de première niet gehaald heeft). De flashbacks, hoe kort ook, zijn veelal wat overbodig. Een kleine 3.5 sterren.

details  

The Kill Room (2023) 3,0

last Wednesday at 18:54

Redelijke film over een kunsthandelaar met geldproblemen die een deal maakt met een crimineel. Een film over de ongrijpbaarheid van kunst, alhoewel dat vrij oppervlakkig blijft (het geheel deed me een beetje denken aan Velvet Buzzsaw). De film concentreert zich meer op het plot. Iets meer scherpte en humor, en het waren 3.5 sterren geweest.

details  

Furiosa (2024) 4,0

Alternative title Furiosa: A Mad Max Saga, last Wednesday at 14:27

Uitstekende film waarin een meisje door een motirbende van haar moeder gescheiden wordt. Iets minder non stop actie vergeleken met de voorganger, desalniettemin verveeld de film geen moment. De hele aankleding ziet er opnieuw prachtig uit met de krankzinnige voertuigen, kostuums en personages. En uiteraard genoeg spektakel. Een nipte 4.0 sterren.

details  

Master Gardener (2022) 3,0

last Monday at 20:17

Aardige film over een tuinier die werkt voor een rijke vrouw. Een redelijk boeiend en ook goed uitgewerkt hoofdpersonage. De rest van de personages zijn wat minder goed uitgewerkt en zo ook de liefdesrelatie die ontstaat. Goed acteerwerk van de gehele cast en qua toon en uitvoering zeker vergelijkbaar met de twee films die hiervoor kwamen van Paul Schrader.

details  

Dream Scenario (2023) 3,5

16 May at 08:56

Goeie film over een professor op een school die opeens verschijnt in dromen van verschillende mensen. Een origineel verhaal dat hier ook genoeg bijzondere momenten oplevert. Nicolas Cage is goed gecast en zet het personage uitstekend neer. Zowel grappig als pathetisch. Tegen het einde zakt het wat in, en daarom net geen 4.0 sterren.

details  

Madame Web (2024) 2,5

15 May at 12:03

Matige film over een ambulancemedewerkster die opeens korte beelden van de toekomst ziet. Op zich een prima eerste gedeelte, maar de film wordt daarna wel wat rommeliger en de finale is ook wat afgerafeld. Ook pakt de casting niet overal even goed uit. Toch nog best onderhoudend, maar echt goed is het niet te noemen. Net geen 3.0 sterren.

details  

La Passion de Dodin Bouffant (2023) 3,0

Alternative title Le Pot-au-Feu, 14 May at 15:48

Aardige film over een beroemde kok die al jaren samen leeft en werkt met een vrouw. De film speelt zich zo'n eeuw geleden af. Een aantal lange kookscenes die mondwaterend zijn. Het is dan ook allemaal prachtig in beeld gebracht en ook in alle rust. Verhaaltechnisch is het nogal mager en op een gegeven moment heb je het ook wel gezien.

details  

Bob Marley: One Love (2024) 3,0

13 May at 20:57

Redelijke film over de grootste reggae muzikant uit Jamaica, genaamd Bob Marley. Een vrij veilige biopic die niet overal even lekker loopt (het gaat een beetje alle kanten op). Verder wel prima. De aankleding, de muziek, het tijdsbeeld en de acteurs weten te overtuigen.

details  

Mother of the Bride (2024) 2,5

9 May at 10:46

Matige film waarin een jonge vrouw haar moeder verteld dat ze verloofd is. Een nogal voorspelbare romcom met clichematige personages. Het komt ook vrij geforceerd over allemaal. Op sommige momenten nog wel vermakelijk en de film duurt niet te lang. Ook mooie locaties.

details  

She Came to Me (2023) 2,5

7 May at 17:10

Matige film over een componist met writer's block totdat hij een vrouw in een bar ontmoet. De film mist vooral focus (het gaat te veel kanten op). Zo duurt het bijvoorbeeld ook te lang voordat de twee verhaallijnen bij elkaar komen. Verder een wat onevenwichtige toon, maar wel een paar aardige scenes.

details  

Unfrosted (2024) 3,0

3 May at 17:56

Redelijke film over de strijd tussen twee bedrijven die ontbijtproducten maken. Ondanks dat de film wel degelijk een verhaal heeft, is het toch wat fragmentarisch. De humor is voornamelijk aan de flauwe kant (wat soms ook wel leuk kan zijn). Een cast met flink wat bekende namen en de kleurrijke jaren '60 aankleding is leuk gedaan. Een nipte 3.0 sterren voor dit late regiedebuut van Jerry Seinfeld.

details  

The Idea of You (2024) 3,5

2 May at 17:03

Goeie film over een alleenstaande moeder die een relatie krijgt met een zanger van een populaire boyband. Een leuke opzet voor dit luchtig romantisch drama. Onderhoudend van begin tot eind. Niet alles binnen de relatie is even geloofwaardig gebracht, maar dankzij het goede acteerwerk van Anne Hathaway nog net 3.5 sterren.

details  

Turtles All the Way Down (2024) 3,5

Alternative title Schildpadden tot in het Oneindige, 2 May at 12:43

Goeie film over een tienermeisje die kampt met een obsessief-compulsieve stoornis omtrent bacteriën. Op het begin wellicht iets te veel zij-plotjes, maar de film komt mede hierdoor wel fris over. De film weet prima in het hoofd van het hoofdpersonage te kruipen op sommige momenten en de dialogen zijn ook goed. Verder een fijne soundtrack en Isabela Merced en Cree Cicchino doen het met genoeg enthousiasme.

details  

The Old Oak (2023) 3,5

30 April at 12:18

Goeie film over een cafebaas van een lokale kroeg die te maken krijgt met de verdeeldheid in een voormalig mijnwerkersstadje. Een sociaal drama in de gebruikelijke, realistische stijl van Ken Loach, waarbij de gemeenschap goed neer wordt gezet. Verhaaltechnisch soms iets te positief gebracht. Met gemak 3.5 sterren.

details  

The Man Who Cried (2000) 3,0

27 April at 20:55

Redelijke film over een klein Russisch meisje die op zoek gaat naar haar vader die naar Amerika is geëmigreerd. Voor de speelduur zit de film eigenlijk wat te vol. De personages weten niet overal te boeien (mede door de spaarzame dialogen en ondanks de cast). Wel mooie beelden en ook mooie muziek, waardoor nog net een kleine 3.0 sterren.

details  

All of Us Strangers (2023) 4,0

26 April at 20:44

Uitstekende film over een schrijver met een eenzaam bestaan die een flatgenoot ontmoet. Vooral een aantal prachtige dialogen die je normaal gezien niet kunt hebben. En de film weet op die momenten ook te ontroeren, zonder te sentimenteel te worden. Redelijk sfeervol en een aangenaam, rustig tempo. Goed acteerwerk van de gehele cast.

details  

The Zone of Interest (2023) 3,5

25 April at 19:11

Goeie film over een kampcommandant van Auschwitz die met zijn gezin vlak bij het concentratiekamp woont. Alhoewel waargebeurd, is de film bijna surrealistisch te noemen. Dit wordt ook versterkt door de wat afstandelijke manier van filmen. Zeker een originele film over de holocaust (omdat je feitelijk niets te zien krijgt), maar soms wel wat langdradig.

details  

Ferrari (2023) 4,0

24 April at 22:35

Uitstekende film over Enzo Ferrari die met zijn auto een race moet winnen om zijn bedrijf te kunnen redden. Gelukkig geen greatest hits biopic, want de film speelt zich geheel af in 1957. Hoewel de focus niet op het racen ligt, vormt de Mille Miglia (een autorace op de openbare weg) wel het beste en zeker mooiste stuk van de film. Een sollide film met goed acteerwerk die langzaam steeds beter wordt. Een kleine 4.0 sterren.

details  

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver (2024) 2,5

19 April at 11:59

Matige film waarin de strijd verder gaat. De eerste film had al een vrij mager verhaaltje, maar dit tweede deel heeft op dat gebied nog minder te bieden. De eerste helft is ook aan de saaie kant en er gebeurd vrij weinig. De tweede helft bevat flink wat actie en het ziet er opnieuw prima uit.

details  

Jules (2023) 3,5

18 April at 11:20

Goeie film waarin een ruimteschip landt in de achtertuin van een oudere man. Een niet alledaagse film over een buitenaards wezen. En dat zit het vooral in de luchtige en soms zelfs charmante toon. Mooie personages en ook leuk dat het buitenaards wezen geen cgi bevat. Mede door de korte speelduur kijkt deze gemakkelijk weg.

details  

Inside (2023) 3,0

17 April at 14:19

Redelijke film over een dief die lange tijd opgesloten raakt in het appartement van een rijke kunstverzamelaar. Een film die gemakkelijk gemaakt kon worden tijdens de Covid-pandemie (namelijk één locatie en één acteur). Door deze opzet ontkomt de film er niet aan eentonig te worden en het had met gemak ook wat korter gekund. Desalniettemin toch wel een originele overlevingsfilm.

details  

Rebel Moon: A Child of Fire - Part One (2023) 3,0

16 April at 22:39

Aardige film over de bevolking van een boerenplaneet die bedreigd worden door een machtig leger. Het verhaal heeft niet al te veel te bieden en is verre van origineel (allemaal al eens eerder gezien). Maar de film is goed opgebouwd en het ziet er allemaal prima uit. Best avontuurlijk gebracht en hierdoor wordt het nergens vervelend.

details  

Argylle (2024) 3,0

14 April at 20:07

Aardige film over een succesvolle schrijfster van spionageromans die een echte spion ontmoet. De film begint zeker goed, maar kent te veel plotwendingen waar je op een gegeven moment wel moe van wordt. Toch over het geheel is deze actie-komedie wel vermakelijk met over de top en stijlvolle actie-scenes. Ook wel een leuke cast met flink wat bekende namen.

details  

The Color Purple (2023) 3,5

13 April at 22:07

Goeie film over een vrouw die door haar vader mishandeld wordt en ook wordt uitgehuwelijkt. Een mooi verhaal dat verrassend goed uitpakt als een musical hier. Mooie dans-scenes en de film als geheel ziet er ook prima uit. Een ietwat betere introductie had de film geen kwaad gedaan. Niet zo goed als het origineel, maar 3.5 sterren zijn zeker op z'n plaats.

details  

How to Have Sex (2023) 4,0

12 April at 09:44

Uitstekende film over drie vriendinnen die naar een zonnig oord op vakantie gaan om te feesten. Het eerste gedeelte is non-stop feesten en zuipen. Maar de toon van de film verandert op een gegeven moment en wordt steeds indringender. De onderlinge verhoudingen tussen de personages is goed neergezet. De camera blijft dicht op de huid van Mia McKenna-Bruce en zij zet dan ook een uitstekende rol neer.

details  

Priscilla (2023) 3,5

7 April at 19:25

Goeie film over een tienermeisje die de beroemde Elvis Presley ontmoet en verliefd worden op elkaar. Een film over de scheve, maar boeiende verhouding tussen Elvis en Priscilla. En zoals de titel al doet vermoeden vanuit het perspectief van laatstgenoemde. Een goed bijpassende soundtrack, ondanks dat er geen nummer van Elvis voorbij komt. Een tikkeltje eentonig, en daarom net geen 4.0 sterren.

details  

The Lesson (2023) 3,0

6 April at 18:59

Aardige film over een aspirerende schrijver die een baantje aanneemt om de zoon van een beroemde schrijver bij te scholen. De film is goed opgebouwd en gaat langzaam van drama naar thriller. De spanningen en de ongemakkelijke interactie tussen de hoofdrolspelers is prima neergezet (niet in de laatste plaats door het goede acteerwerk van de gehele cast). Toch zijn de personages wat voorspelbaar en is de afwikkeling van het verhaal minder geloofwaardig.

details  

Coup de Chance (2023) 2,5

5 April at 20:05

Matige film over een getrouwde vrouw die een affaire krijgt met een klasgenoot van vroeger. De eerste helft is vrij saai, hierna wordt het wel iets beter. Voor een Woody Allen film mis ik ook een beetje de scherpe dialogen. Misschien komt het omdat het zijn eerste Franstalige film is of vanwege zijn langste periode tussen films.

details  

Scoop (2024) 3,5

5 April at 12:00

Goeie film over het tv-interview met Prins Andrew naar aanleiding van zijn vriendschap met een veroordeelde pedofiel. De aanleiding, de voorbereiding en uiteraard het interview zelf komen goed naar voren. De personages zelf iets minder (ondanks een prima casting). Wel weet de film de spanning goed vast te houden. Met gemak 3.5 sterren.

details  

In the Land of Saints and Sinners (2023) 3,5

Alternative title Saints & Sinners, 4 April at 10:16

Goeie film over een oudere huurmoordenaar die genoeg heeft van het moorden. Een goed opgebouwd verhaal dat zich afspeelt midden jaren '70. Vooral het dorpje en de kleine gemeenschap wordt goed neergezet en het Ierse landschap levert mooie plaatjes op. Onderhoudend van begin tot eind met ook een prima cast.

details  

Firewalker (1986) 2,5

3 April at 19:34

Matige film over twee schatzoekers die worden ingehuurd door een dame. De film lift duidelijk mee op het succes van Indiana Jones en Romancing the Stone van destijds. Het magere verhaaltje weet geen moment te boeien en de montage laat soms te wensen over. Het locatiewerk in Mexico maakt veel goed en hier en daar nog wel vermakelijk (inclusief cheese one-liners).

details  

Maze Runner: The Death Cure (2018) 3,0

Alternative title Maze Runner 3, 2 April at 14:58

Aardige film waarin er gezocht wordt naar een middel tegen het dodelijke virus. Zoals verwacht gaat het verhaal verder in dit laatste deel. Ten opzichte van de vorige twee delen is er soms wat meer aandacht voor de personages (maar aangezien deze niet bijster boeiend zijn, doet dat de film weinig goeds). Toch blijft het onderhoudend en met de actie zit het wel goed (zoals de opening en de scene met de bus).

details  

Maze Runner: The Scorch Trials (2015) 3,0

Alternative title Maze Runner 2, 2 April at 11:55

Aardige film waarin het groepje dat ontsnapt is uit het labyrint voor een nieuwe uitdaging staat. Ondanks de titel komt er in dit tweede deel geen doolhof voorbij. Het is dan ook minder origineel dan de eerste film en meer richting een doorsnee post-apocalyptische film. Wel avontuurlijk gebracht en het ziet er opnieuw prima uit met een paar prima actie-scenes. Net geen 3.5 sterren.

details  

Albert Brooks: Defending My Life (2023) 3,5

1 April at 21:12

vote posted

details  

The Beautiful Game (2024) 3,0

1 April at 12:14

Redelijke film over een voetbalteam van daklozen uit Engeland dat meedoet aan een internationaal toernooi. Een feelgood-movie met een aantal prima momenten. Ondanks het vlotte tempo, zakt het soms wel wat in. De film duurt ook wat te lang vanwege iets te veel verhaallijntjes. Een kleine 3.0 sterren.

details