• 163.397 movies
 • 10.393 shows
 • 30.295 seasons
 • 617.784 actors
 • 9.022.646 votes
Avatar
 

Opinions

Here you can see which messages jarno1975 as a personal opinion or review.

72 Metra (2004)

Alternative title: 72 Meters

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Heb de film in 2 delen gezien aangezien ik gisteren halverwege in slaap was gevallen. Vandaag dus maar afgekeken. Dat zegt meteen ook al wat over de film zelf. Ik sluit me dan ook aan bij mijn voorgangers. Alles wat er in zo'n film zou moeten zitten ontbrak er aan. Geen diepgang, geen spanning, geen emotie, niets van dat alles. Daarnaast was het acteerwerk ook nog eens vrij matig.

All Stars 2: Old Stars (2011)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Kom net terug van de bioscoop. Ik had vooraf eigenlijk niets gezien of gelezen van de film dus ging er blank in. De film was dan ook anders dan ik had verwacht. Het voetballen staat niet echt centraal meer in de film, speelt meer nog een kleine bijrol.
Verder vond ik de film zijn ups en downs hebben. Er zaten een aantal hele leuke stukken in zoals het stuk op de camping, mindere stukken, wanneer ze in de gevangenis zitten, en ontroerende gedeelten, over Mark die kanker blijkt te hebben en wanneer ze Nemo begraven en Hero eren door gezamenlijk het lied Toen ik je zag te zingen. Al met al is het een beetje een mix tussen een Tiroler en een Louis de Funet film.

Het overtreft deel 1 niet in mijn ogen maar heb me toch goed vermaakt. 3,5*

ATM (2012)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Dit had best een aardig filmpje kunnen worden maar wat zaten er een hoop toevalligheden en ongeloofwaardige acties in zeg. Daarnaast heb je het idee dat je telepatisch begaafd bent omdat je elke volgende actie al van mijlenver aan ziet komen. Ik hoopte op een film als Phone Booth (2002) waarin het wel heel goed gelukt is om een een spannende film te maken die zich op 1 (kleine) plaats afspeelt. Maar helaas haalde ATM dit niveau bij lange na niet. Slechts een magere 1,5*

Sta versteld dat dit nog een bioscoop release krijgt ook. Daarnaast kan het genre horror hier ook wel weggelaten worden. Dit heeft niets met horror te maken.

Carjacked (2011)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Niet zo best. Acteerwerk was redelijk maar een verhaal van 13 in een dozijn. Film kwam moeilijk op gang en het eerste deel was dan ook vrij saai, om aan het einde ongeloofwaardig te worden.

Krappe 2*

Complicit (2013)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Sterke film over een MI5 medewerker die al enkele jaren onderzoek doet naar de terreurverdachte Walleed. Hij is er van overtuigt dat er binnenkort een terreuraanslag wordt gepleegd in Londen. Ondanks de vele aanwijzingen kan hij echter geen hard bewijs vinden waarna hij besluit op eigen houtje, en buiten het boekje om, actie te ondernemen.

Sterke rol van David Oyelowo, die al eerder een rol speelde in o.a. The Butler (2013). Film komt wat traag op gang maar is vervolgens spannend tot het einde.

Death Race: Inferno (2013)

Alternative title: Death Race 3: Inferno

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Na het zwakke deel 2 wist ook dit deel niet te overtuigen. Vond het zelfs nog minder als het 2e deel. De film moet het overduidelijk van de no-brainer actie scenes hebben, en die waren dan ook nog wel redelijk. Waar het aan ontbrak was een goed verhaal, en het acteren was ook benedenmaats. Leuk dat Reine er nog een klein Nederlands tintje aan gaf met Radar Love maar dat was dan ook een van de weinige pluspuntjes.

Net aan 2*

Exit (2006)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Ik begin de Scandinavische cinema steeds meer te waarderen. Dit was wederom een sterke film met Mikkelsen. De film komt wat traag op gang maar na een half uur komt de vaart, en de spanning, er goed in met nog een verrassende plotwending op het eind.

Parked (2010)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Via de Moviemeter prijsvraag had ik 2 vrijkaartjes gewonnen voor de film Parked. Een film waar ik nog niet eerder van gehoord had. Colm Meaney kende ik wel en de recensies hier waren over het algemeen ook goed. Aangezien de film slechts in 5 bioscopen (filmhuizen) draait bleek voor ons Filmhuis De Verkadefabriek in Den Bosch het dichtste bij.
De film heeft me echter positief verrast. Meaney en Morgan spelen ijzersterk. De rol van Ahlroth viel daarbij wat tegen. Kon me goed inleven in de personages en zoals al gezegd toont de film mooie beelden van de kust van Dublin.

@Wibro: Je 1e cliché ben ik het niet mee eens. Op dat moment kon het nog 2 kanten op gaan. Mijn eerste gedachte was dat zijn auto (die op dat moment al een schrootbak was) niet meer op de parkeerplaats mocht blijven staan van de instanties. Het feit dat hij rustig blijft zitten had ook kunnen betekenen dat het hem niet meer kan schelen dat hij nu ook zijn laatste bezit kwijtraakt.

Prometheus (2012)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Ik ben het op veel punten met A&L eens. De film stak visueel gewoon prachtig in elkaar. Mooie openingsscène ook (waarbij het 3D gebeuren al meteen goed naar voren kwam). Verder inderdaad diverse verwijzingen naar Alien. Het einde was machtig met goede muziek/geluidseffecten. Ik hou wel van dit soort bombastische momenten. Het commentaar dat sommige zaken onbeantwoord blijven stoorde me niet. Het enige wat ik mistte was de mooie soundtrack uit de trailer. Die had er wel in mogen zitten wat mij betreft.

Een must see wat mij betreft. Zat te twijfelen tussen 4 en 4,5 maar toch besloten om het naar boven af te ronden, 4,5*

Red State (2011)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Simpel just shit his pants

Een bijzondere film die halverwege een goede, gewelddadige wending krijgt. Helaas viel het einde me wat tegen (het was ineens over). Goodman kan me altijd wel bekoren en ook in deze film zette hij weer een sterke rol weg. Het camerawerk waar hier over geklaagd werd stoorde me allerminst. Vanwege het wat abrupte einde een halve ster eraf, maar 3* is hier zeker op zijn plaats.

Seeking Justice (2011)

Alternative title: Justice

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

NIcolas Cage is iemand die zo nu en dan een geweldige film kan maken, helaas is dit er niet een van. Het verhaal is op zich niet eens zo slecht maar de uitwerking is teleurstellend. Het begint nog best aardig maar daalt al snel af naar een clichématig actiefilmpje waarbij er onlogische acties worden ondernomen en het erg ongeloofwaardig wordt. Er wordt helaas ook te weinig ingegaan op "de organisatie" en de diverse personages.

Al met al niet heel best en een magere 2,5*.

Sint (2010)

Alternative title: Saint

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Flinke tegenvaller!

Had hier toch wel wat meer van verwacht. Naast het zeer matige acteerwerk was het verhaal ook drie keer niks. Een van de weinige positieve punten was hoe de Sint er uit zag. Maar als ik hem dan over die daken zie "rennen" met dat paard. Zulke special effects kunnen echt niet meer anno 2010. Daarnaast zitten er ook nog een stel van die onmogelijkheden in, zoals wanneer hij met het paard door het dak zakt, bij die 2 ballen aan de bar beland en vervolgens nog een verdieping lager valt, om dan ineens midden op straat op een politie auto te vallen.
En de grootste domper was wel de one-liner die uit Flodder gebruikt wordt.

Nee, hier werd Sinterklaas niet vrolijk van.

Taken 2 (2012)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Het meeste is allemaal wel gezegd over deze film. Behoorlijke tegenvaller na deel 1. De actie was nog wel oke, maar het verhaal was er simpel en voorspelbaar.

Wat ik ook vreselijk slecht vond was de achtervolging met die mercedes taxi. Ten eerste had ze geen rijbewijs en was ze al 2 keer gezakt maar scheurt door die smalle straatjes heen alsof ze Ken Block is! Compleet driftend en al. Daarnaast ramt ze verschillende keren andere auto's, en nog redelijk hard ook, maar in het volgende shot is die auto weer als nieuw, geen krasje of deukje te bekennen. Vervolgens rijden ze naar de ambassade. Waarom moet je in vredesnaam dwars door dat grenswachtershuisje rijden. Ze waren immers hun achtervolgers al kwijt. Dan kan je toch net zo goed gewoon stoppen bij de slagboom. En als ze dan tot stilstand komen volgt er nog een hele monoloog in die auto tussen vader en dochter en er is geen een militair die op die auto af stapt.. Dat stuk was dus echt waardeloos.
Dit gezegd te hebben ben ik misschien nog wel erg mild geweest met 2,5*

Total Recall (2012)

jarno1975 (moderator series)

 • 10817 messages
 • 2735 votes

Gewoon een lekkere actiefilm die naar mijn idee wat ondergewaardeerd wordt hier. Stemmen van 0,5 slaan helemaal nergens op natuurlijk. De film moet het niet van het verhaal hebben maar van de mooie beelden van de stad, technologische snufjes en de actie scènes.

Jammer dat iedereen de film vergelijkt met het origineel, wat naar mijn idee helemaal niet nodig is. Wanneer het origineel nooit gemaakt was geweest had deze film waarschijnlijk ook een stuk hoger gescoord bij vele.

Ik heb me prima vermaakt in ieder geval en daarom een dikke 4*.